/Files/images/hvzsh_16/images.jpg

Визначено результати ЗНО з української мови і літератури

Українським центром оцінювання якості освіти оголошено результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, що відбулося 24 квітня.
В основу визначення рейтингу кожного абітурієнта покладено визначений пороговий бал ''склав / не склав'', який дорівнює 22 тестовим балам за виконання завдань тесту.
Усі учасники, які подолали визначений експертами бар’єр отримали рейтингову оцінку, що визначена за шкалою від 100 до 200 балів. Отриманий результат тестування учасники ЗНО зможуть використовувати під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів.
Оскільки у 2015 році результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури будуть враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, Українським центром оцінювання якості освіти складено та затверджено окрему таблицю переведення тестових балів у шкалу від 1 до 12 балів.

Таблиці переведення тестових балів

/Files/images/z1.jpg

/Files/images/z2.jpg

/Files/images/z3.jpg

Формування конкурсного бала вступника

На сайті Харківського центру оцінювання якості освіти розміщено роз'яснення щодо формування конкурсного бала вступника.



У Міністерстві освіти і науки підписано наказ від 01.10.2014 №1120 ''Про деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році''.

Враховуючи те, що Міністерство освіти відмовилося від проведення тестування з всесвітньої історії та світової літератури, зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької , французької, іспанської та російської мов.

Наказом освітнього відомства передбачено, що кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Також документом передбачено, що результати базового рівня ЗНО з української мови і літератури будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Порядок реєстрації на ЗНО

Реєстрація ЗНО 2015

Кiлькiсть переглядiв: 216